Follow | Dashboard




Welcome!
Welcome to Eiyra Hisham's world!.
I don't like the rippers and copycats.
Your comment makes me happy ^^
bold italic strike underline em


Sila tinggalkan jejak anda di bahagian 'Taggie',supaya mudah untuk saya menjejak anda kembali. Terima Kasih! :)

Navigation
Affies
Taggie


Credits
Template by : LovelessSagiri
Some inspiration of : Tumblr
Best view : Google Chrome
Sozai : Kawaii Box
Re-edit by : Eiyra Hisham
.Eiyra Hisham.

Ahad, 8 Januari 2012 | 2 Comment(s). Leave me one?




hey hey hey!
jam dah menunjukkan tepat pukul 5..
bukan 5 petang,tapi 5 pagi!
& nak dijadikan cerita..
aku masih belum tido lagi..
hee,susah betul aku nak tido hari nih!
kenapa kenapa kenapa??!
aper?? korg kate aku ader masalah??
hurm,pandai betul la korg nih..
yer yer yer!
aku sememangnye ader masalah! :)
masalah susah nak tido,haih..
mungkin sebab aku terlalu memikirkan soal hati..
soal hati?? soal siapa??
haaa,dah dah dah..
jangan nak pening pening kepala..
lagipun aku masih ok..
walaupun dalam hati ALLAH jer yg tahu..
btw,aku dah buat macam macam..
untuk bagi mate aku nie mangantuk..
supaya tidak memikirkan hal itu..(ayat nak skema amat! huh..)
cukup cukup cukup!
tak mahu pening pening yer comel comel!
aku masih ok! yah! im ok & don`t worry about that..
he`eh,worry ke korg kat aku?? huhu..ok STOP!
just luperkan dgn aper yg aku merepek pagi nih!
nak dijadikan cerita la kan..
aku punya la tidak boleh tidur semalaman..
betul ker ayat aku tu?? haih..
pape jerla kan?? aku memang tak boleh tidur..
hee,berapa kali la aku nak kasi tahu yg aku tak dapat nak tido!
hehe,sabar sabar sabar yer comel comel..
aku memang macam nih bila tak boleh tido..
so aku yg tak boleh nak tido ni pun..
saje jerla duk cari tips macam mane..
mahu melelapkan mate dgn begitu pantas sekali!
korg nak tahu tak apa yg aku dapat dgn hasil carian aku tu??
.
.
.
.
.

AUCHAAAKKK!!!

ANTARA TIPS MEMBANTU ANDA SUPAYA CEPAT TIDUR :
  • tidur ditempat yg selesa yakni di atas katil korg sendiri..
  • mandi sebelum tidur supaya korg boleh tidur dgn keadaan yg cukup segar..
  • minum segelas susu sebelum korg tidur & bukannye sejam sebelum tidur..(haha,aku memang tak suka minum susu..)
  • biarkan diri korg sendiri tidur dgn nyenyak tanpe sebarang gangguan..(boleh biarkan diri kite tidur dgn sendirinye,tapi make sure jgn luper baca doa tidur yer..hikhik..)
  • elakkan dari terlalu memikirkan masalah atau perkara yg korg tak suka & just buat buat luper jer segala masalah yg ader..(alangkah bagusnye kalau boleh luper kan??insyaALLAH! cuba..)
  • tidak salah sekiranye korg membaca sebelum tidur supaya cepat sikit datang mengantuknye..(lebih lebih lagi bila membaca bahan bahan bacaan yg amat BOSAN!)
  • dengar lagu lagu yg berunsurkan INSTRUMENTAL sebelum tidur juga dapat membantu..(lebih lebih lagi untuk org yg suka dengar muzik macam aku,weee~)
^
l
l
l
l

so,kat atas tu antare tips yg boleh kita kongsi bersama..
yg aku dapat tu mungkin hanye sikit jer..
& aku pasti ada banyak lagi tips yg lainkan??
apa kate korg share dgn aku tips yg korg ada..
hee,boleh boleh boleh kan?? :)
haha,aku amat mengalu alu kan..
sesaper yg nak share tips lain selain dari tips kat atas nih..
tak salah kita kongsi ilmu yg kita tahu dgn org lainkan??
walaupun mungkin dah ada org lain yg tahu ilmu tu..
tak gitu?? kan kan kan??
errr..tetibe jer aku macam blur sekejap!
aku rase aku patut STOP!..
waktu subuh pun dah menjelma..
jumpe korg lagi di entry yg akan datang..
tata comel comel sekalian!
selamat subuh & assalamualaikum.. ;)
                                                                                                
                       

2 Ulasan:

Blogger ~Nana BamBam~ berkata...

ok, pasni nana nak ikut tips tuh..thanks for your info :)

Ahad, Januari 08, 2012  
Blogger syira hisham berkata...

hee,same same nana..
x salah kite share ilmu yg kite tau dgn org lain kn??

Ahad, Januari 08, 2012  

Catat Ulasan


Older post / Newer Post

© 2011-2013 - ARiFiRA - All rights reserved