Follow | Dashboard




Welcome!
Welcome to Eiyra Hisham's world!.
I don't like the rippers and copycats.
Your comment makes me happy ^^
bold italic strike underline em


Sila tinggalkan jejak anda di bahagian 'Taggie',supaya mudah untuk saya menjejak anda kembali. Terima Kasih! :)

Navigation
Affies
Taggie


Credits
Template by : LovelessSagiri
Some inspiration of : Tumblr
Best view : Google Chrome
Sozai : Kawaii Box
Re-edit by : Eiyra Hisham
.Eiyra Hisham.

Sabtu, 12 Januari 2013 | 10 Comment(s). Leave me one?
Hai semua! salam hari sabtu..
akhirnya,dapat jugak aku menaip pada hari ni..
dari hari ke sehari aku nak update blog ni..
tapi tu la,nampaknya terus berhari-2 aku menyepi..
dan pada saat ini,aku gagahkan jugak jari ini..
menaip serba sedikit buat tatapan korang semua.. :)

Hihi,entry kali ni..
aku nak story sikit tentang rambut..
rambut? ye rambutlah.. yg pasti bukan rambutan..
rambut salah satu aurat bagi seorang yg bergelar..
'perempuan,gadis,anak dara,wanita & yg berkaitan dengannya'
seperti aku sendiri,perempuan yg memakai tudung..
tak akan boleh lari dari masalah rambut gugur..

Ye,memang masalah..
lebih-2 lagi waktu sikat rambut tu..
banyak rambut aku gugur,tapi mujurlah tak teruk..
macam ada segelintir orang yg sehinggakan botak..
ye,botak ditengah kepalanya..
bukan lelaki je ada masalah botak ditengah kepala..
perempuan pun ada la,aku pernah nampak..

Tapi,syukur Alhamdulillah..
rambut aku masih dalam keadaan yg baik..
cuma aku dapati ada sedikit kelimumur..
ehh,betul ke ejaan aku untuk 'kelimumur' ni?
haa,korang tolong betulkan sekiranya ejaan aku tu salah..
menurut ibu aku,kelimumur tu yg menyebabkan rambut gugur..

Satu hari tu,masa aku hang out..
pergi Mydin dengan bestie aku..
tengah leka belek-2 syampoo..
datang seorang promoter menghampiri ILA & aku..
promoter tu tanya pada ILA..
apa masalah yg ILA hadapi berkaitan dgn rambut..
ternyata ILA jugak mempunyai masalah rambut gugur..
promoter tu memperkenalkan satu produk..
korang nak tahu produk apa?

*Maaf,gambar agak kabur*

Produk "Dabur Vatika Naturals"..
krim yg bertutup kuning tu memang mujarab..
Alhamdulillah,aku dah cuba..
krim tu untuk 'Dandruff Guard'..
aku beli sekali dangan syampoo dia..
'Hair Fall Control Syampoo'..
ternyata aku sangat berpuas hati..
kini,tiada lagi rambut gugur..
ada pun 1 atau 2 rambut je masa percubaan kali pertama..
tapi,jujur.. sekarang ni rambut aku memang sihat..
takda lagi gugur-2,kelimumur pun dah semakin berkurang..
Sesiapa yg mempunyai masalah rambut gugur..
boleh la cuba produk ni,hihi..
benda baikkan..tak salah aku kongsi..
produk ni boleh didapati di Mydin..
cubalah,In Shaa ALLAH.. pasti berpuas hati..

Aku rasa dah takda apa-2 untuk aku taip lagi..
sebarang pertanyaan,komen je ok?
hihi,tu pun kalau ada keinginan untuk bertanya..
jangan risau,korang tanya.. aku jawab.. :)
jaga diri korang baik-2 ok,sayang korang!
XOXO :D Assalamualaikum WBT..

10 Ulasan:

Blogger Cik Zara berkata...

macam best je syampu ni..berape rm? mahal x?

Sabtu, Januari 12, 2013  
Blogger Eiyra Hisham berkata...

syampu tu harga dia rm6.90 x silap sy..
krim tu rm3.20,bau dia pun wangi kak..tp memang elok utk rambut gugur.. :)

Sabtu, Januari 12, 2013  
Blogger Cik Zara berkata...

yeke?..murah sangat la..sbb kalo beli syampu yang dalam iklan tu mau terbang 20 henggit..haha..tadi try usha kat pasaraya..tapi xde..mmang ade jual kat mydin je eh?

Sabtu, Januari 12, 2013  
Blogger Eiyra Hisham berkata...

kat pasaraya memang takde..
sy cube cari pun takde..
tapi memang sy beli kat Mydin kak..
emm,yg bestnye..x perlu takut..
produk ni Halal.. :)

Ahad, Januari 13, 2013  
Blogger Bbielaine berkata...

Ohh..nk try jugak larhh..mana larh thu berkesan jugak kan kan?

Ahad, Januari 13, 2013  
Blogger Eiyra Hisham berkata...

Cuba la dik,In Shaa ALLAH..
mmg berkesan..
tp ada cara gune krim tu sblm gne syampoo tu.. :)

Ahad, Januari 13, 2013  
Blogger Cik Zara berkata...

nnati akak nk try gunalah..murah pun murah.. hehe

Ahad, Januari 13, 2013  
Blogger Rapunzeel Cikilolo berkata...

dulu... aku guna Pentene untuk rambut gugur melampau. memang mujarab.

tp bila dh 4 tahun guna tak serasi. skang guna Clarol Herbal Essence

okey jugak tapi rambut aku tak gugur sangat macam dulu.

Ahad, Januari 13, 2013  
Blogger Eiyra Hisham berkata...

@Cik Zara : akak cubalah gune.. In Shaa ALLAH,akak akan brpuas hati.. :)

Ahad, Januari 13, 2013  
Blogger Eiyra Hisham berkata...

@Rapunzel Cikilolo : Clarol Herbal Essence? macam pernah dgr,hihi.. :)

Ahad, Januari 13, 2013  

Catat Ulasan


Older post / Newer Post

© 2011-2013 - ARiFiRA - All rights reserved